Доскорошният изпълнителен директор на Булгаргаз Николай Павлов се яви на разпит

...
Доскорошният изпълнителен директор на Булгаргаз Николай Павлов се яви на разпит
Коментари Харесай

Николай Павлов след разпита в прокуратурата: Нямам притеснения, спазвали сме закона

Доскорошният изпълнителен шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов се яви на разпит в Софийската градска прокуратура, траял 4 часа - след като на 29 януари остарелият ръб на сдружението беше освободен. 

Дни след рокадите министър председателят Кирил Петков и вътрешният министър Бойко Рашков оповестиха, че се води следствие в компанията. Според премиера точно остарелият ръб е отговорен за скока на цената на газа с 30% за януари 2022 заради " неверни решения ". Рашков загатна, че ще има повдигнати обвинявания, като на въпрос дали Павлов ще получи такова, отговори на публицистите: " Доближавате се до истината ".

При влизане в постройката на прокуратурата някогашният директор отказа да разяснява за какво е свикан в държавното обвиняване. След разпита Павлов съобщи: " Аз съм се явил в качеството на очевидец, както и всички останали по делото. Абсолютно всичко влиза в делото, обвързвано с газовия пазар. Обяснихме метода на ценообразуването, през вчерашния ден министърът на енергетиката стартира да проглежда по какъв начин става и да вижда, че „ Булгаргаз “ не може да си измисля цени. Бизнесът сега е жив, тъй като „ Булгаргаз “ продава на относително ниски цени по отношение на европейските ".

" Очакванията са ми доста положителни, няма защо да се тормозим. За какво – че сме си спазвали прецизно нормативната уредба, че сме на облага? ", допълни някогашният началник на " Булгаргаз ".

Той съобщи, че сдружението " няма никакви финансови терзания " и прикани " топлофикационните дружества да бъдат обезщетени поради този мораториум, тъй като цените бяха замразени и това ще остави доста сериозна дупка, която ще се отрази и върху " Булгаргаз ". " Но това няма по какъв начин да бъде приписано на остарялото управление, което си е свършило работата с чудесни контракти – както с дълготрайните сътрудници, по този начин и с клиентите ".

Павлов твърди още, че до 12 февруари сдружението би трябвало да получи 450 милиона лв. по фактури за доставки към свои клиенти.

Според енергийния министър Александър Николов обаче в сметките на " Булгаргаз " имало 600 хиляди лв., като 170 хиляди трябвало да се платят за обезщетение на напуснали чиновници.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР